Kiemelt Partnereink
Kárpittisztítás
Számítástechnikai partnereink
Külföldi partnerek
TANÁCSADÁS a következő településeken:

Budapest, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Debrecen Mosonmagyaróvár, Sopron, Fertőd, Kapuvár, Csorna, Győr, Pápa, Celldömölk, Sárvár, Kőszeg, Szombathely, Ják, Körmend, Szentgotthárd, Csepreg, Zalalövő, Vasvár, Jánosháza, Devecser, Ajka, Sümeg, Pécsvárad, Komló, Sásd, Dombóvár, Bonyhád, Bátaszék, Baja, Bácsalmás, Szekszárd, Tolna, Fadd, Paks, Kalocsa, Hőgyész, Tamási

Balatonboglár, Kaposvár, Csurgó, Nagyatád, Kadarkút, Barcs, Szigetvár, Sellye, Harkány, Siklós, Villány, Bóly, Mohács, Pécs, Szentlőrinc Andocs, Tab, Lengyeltóti, Simontornya, Enying, Dunaföldvár, Solt, Szabadszállás, Sárbogárd, Dunaújváros, Kunszentmiklós, Ráckeve, Gárdony, Székesfehérvár, Balatonföldvár, Siófok, Balatonalmádi, Polgárdi, Balatonfűzfő, Balatonfüred, Veszprém, Sátoraljaújhely Kárpittisztítás: https://lnkd.in/dsG6buPb


Budapest egész területe:
Szentes, Mindszent, Kondoros, Orosháza, Hódmezővásárhely, Szeged, Battonya, Mezőkovácsháza, Békéscsaba, Nagymaros, Nyergesújfalu, Kismaros, Göd,Szob, Rétság, Balassagyarmat, Romhány, Hollókő, Szécsény, Aszód, Hatvan, Monor, Lajosmizse, Soltvadkert, Kiskőrös, Kecel, Dusnok, Kiskunhalas, Jánoshalma, Bácsalmás, Kelebia, Röszke, Mórahalom, Kiskunmajsa, Kistelek, Kiskunfélegyháza, Bugac, Kecskemét, Tiszakécske

Nagykörös, Cegléd, Budaörs, Pécel, Gödöllő, Dunakeszi, Budakeszi, Szentendre, Dorog, Esztergom, Visegrád, Mátrafüred, Bátonyterenye, Salgótarján,Rudabánya, Szendrő, Edelény, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Ózd, Miskolc, Eger, Mezőkövesd, Füzesabony, Tiszafüred, Heves, Jászapáti, Kunhegyes, Újszász, Kisújszállás, Törökszentmiklós, Szolnok, Martfű, Tiszaföldvár, Túrkeve, Mezőtúr, Gyomaendrőd, Szarvas, Kunszentmárton, Csongrád, Abony, Nagykáta, Újszász, Jászberény, Jászfényszaru, Jászárokszállás, Lőrinci, Gyöngyös, Pásztó,Gyula, Sarkad

Békés, Mezőberény, Szeghalom, Berettyóújfalu, Biharkeresztes, Püspökladány, Karcag, Derecske, Nádudvar, Hajdúszoboszló, Debrecen, Balmazújváros, Hajdúböszörmény, Téglás, Hajdúhadház, Nyíradony, Újfehértó, Hajdúdorog, Mezőcsát, Polgár, Hajdúnánás, Tiszaújváros, Tiszavasvári, Tiszalök, Tokaj, Felsőzsolca, Szikszó, Szerencs, Sárospatak, Zalaszentgrót

Hévíz, Tapolca, Keszthely, Lenti, Zalakaros, Letenye, Nagykanizsa, Marcali, Böhönye, Fonyód, Balatonlelle,  Encs, Kisvárda, Nagyhalász, Vásárosnamény, Nyíregyháza, Mátészalka, Fehérgyarmat, Máriapócs, Nyírbátor, Nagykálló, Várpalota, Ajka, Herend, Mór, Kincsesbánya, Oroszlány, Kisbér, Tatabánya, Pannonhalma, Bábolna, Komárom, Tata, Pilisvörösvár, Bicske, Érd, Százhalombatta, Martonvásár, Százhalombatta, Gyál

Budapest egész területe:

Budapest 1. kerület, 2. kerület, 3. kerület, 4. kerület, 5. kerület, 6. kerület
Budapest 7. kerület, 8. kerület, 9. kerület, 10. kerület, 11. kerület, 12. kerület
Budapest 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület, 17. kerület, 18. kerület
Budapest 19. kerület, 20. kerület, 21. kerület, 22.kerület, 23. kerület
Nem működő CURL function.
Nem működő CURL function.

Írta: Kovács Dorina


Frankfurti Leves X. 10. kerület Budapest

Frankfurti Leves X. 10. kerület Budapest

Főzzünk otthon, okosan, avagy hogy készül el pikk-pakk a frankfurti leves?

 

De mi köze a frankfurti leves készítésnek ahhoz, hogy mennyire vagyunk tájékozottak a konyhai fortélyokban? Rögtön megtudjuk, ha elolvassák a kisokosunkat, mely tele van jobbnál jobb praktikákkal a kisujjból kirázható főzés, sütés elsajátításáért!

Természetesen itt nem csak a címben szereplő leves főzéséről fogunk tanácsokat osztogatni, de mindenképpen hasznos információkat fognak olvasni a konyhai rutin elérése érdekében - magabiztosan fognak mozogni a konyhában, garantáltan nem fognak visszariadni egy-egy új fűszer használatától!

Íme rögtön egy alig ismert trükk: az újságpapír hatékony harca az ételszag ellen! A miértet nem tudja senki, de való igaz, hogy ha egy csomagba gyűjtünk pár darab újságpapírt, és beletesszük az ételtároló műanyag dobozba, hamarosan eltűnik a tartóeszközből a jól ismert rossz, állott szag, ami beleragad. Ha újra használni kívánja a tárolóedényeket, vegye ki az újságot és öblítse el, mert mint tudjuk, az újágok sem teljesen tiszták.

A következő trükk azért már kicsit elterjedtebb a gyakorlott háziasszonyok körében, de biztos lesz, akinek ez új praktika: a fakanál nem csak arra való, hogy kavargassuk vele a főztünket. Amennyiben felforr az edény tartalma, csak rakjuk a peremre a fakanalat, ez rögvest leülepíti a habos buborékokat, és máris csillapodik a forrás mértéke.

Aki sokat süt- főz, gyakran találkozik azzal a kellemetlen jelenséggel – főleg hétvégén, mikor többfélét készít és nagyobb mennyiségben – hogy rengeteg takarítani való marad az ebéd után, beragadt foltok az edényben pl. Az odaégett foltokat, ráragadt ételmaradékokat alkohollal tudja kitakarítani játszi könnyedséggel a rozsdamentes acél edényekből.

A takarításokat nem csak a műveletek után, néha közben is el kell végezni, sőt, legtöbbször a munka megkezdése előtt is. Az ilyen utálatos előzetes takarításra pl. a héjában sült krumpli elkészítése előtt kerül sor: fárasztó, és macerás a burgonyák megmosása. A zöldségek átmosására van egy jó praktika, és azok járnak jól, akiknek van mosogatógépük a háztartásukban. Csak pakoljuk be a krumplikat a gépbe, és indítsunk el egy olyan programot, ami szigorúan vegyszermentes, csak vízzel mos – az eredmény pedig kifogástalanul tiszta zöldség lesz, nulla erőfeszítés mellett.

Sokan nagyon szeretik a halételeket, viszont a szagát már nem annyira, márpedig az sokáig megmarad az étel elfogyasztása után is a lakásunkban – de nem kell aggódni, erre is van egy kiváló ötlet, és nem is kell semmi más hozzá, mint egy pici mosogatószer, törlőruha, és egy mikrosütő. Voila, következzen a leleplezés: a törlőrongya kerüljön egy kis mosogatószer, tegyük be a mikrohullámú sütőbe pár percre, majd hagyjuk benne a gépben a felmelegítés után. Kb. fél óra múlva áttörölgetjük a mikro belsejét, és garantáltan eltűnik a halszag, ha erre hajlandóak vagyunk időt és némi kézimunkát áldozni.

Kisebb konyhai baklövések közé tartozik a tojás földre ejtése. Természetesen ez össze is törik, és nem győzzük törlővel felitatni a nyúlós tojáslevet. De van egy egyszerű kis trükk ez ellen is: egyszerűen csak sózzuk be a tojásfehérjét, amitől olyan állagot kap a tojás, hogy nem kell papírokat pazarolni a feltörléséhez.

Nos, Ön is láthatta, milyen egyszerű praktikákat osztottunk meg, melyekkel a konyhai rutint tudja erősíteni. Ha elsajátította, különféle menükkel is próbálkozhat, többek között az isteni frankfurti levessel!

 



<-- Vissza a Frankfurti Leves X. 10. kerület Budapest blog oldalra!

További cikkek