Kiemelt Partnereink
Kárpittisztítás
Számítástechnikai partnereink
Külföldi partnerek
TANÁCSADÁS a következő településeken:

Budapest, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Debrecen Mosonmagyaróvár, Sopron, Fertőd, Kapuvár, Csorna, Győr, Pápa, Celldömölk, Sárvár, Kőszeg, Szombathely, Ják, Körmend, Szentgotthárd, Csepreg, Zalalövő, Vasvár, Jánosháza, Devecser, Ajka, Sümeg, Pécsvárad, Komló, Sásd, Dombóvár, Bonyhád, Bátaszék, Baja, Bácsalmás, Szekszárd, Tolna, Fadd, Paks, Kalocsa, Hőgyész, Tamási

Balatonboglár, Kaposvár, Csurgó, Nagyatád, Kadarkút, Barcs, Szigetvár, Sellye, Harkány, Siklós, Villány, Bóly, Mohács, Pécs, Szentlőrinc Andocs, Tab, Lengyeltóti, Simontornya, Enying, Dunaföldvár, Solt, Szabadszállás, Sárbogárd, Dunaújváros, Kunszentmiklós, Ráckeve, Gárdony, Székesfehérvár, Balatonföldvár, Siófok, Balatonalmádi, Polgárdi, Balatonfűzfő, Balatonfüred, Veszprém, Sátoraljaújhely Kárpittisztítás: https://lnkd.in/dsG6buPb


Budapest egész területe:
Szentes, Mindszent, Kondoros, Orosháza, Hódmezővásárhely, Szeged, Battonya, Mezőkovácsháza, Békéscsaba, Nagymaros, Nyergesújfalu, Kismaros, Göd,Szob, Rétság, Balassagyarmat, Romhány, Hollókő, Szécsény, Aszód, Hatvan, Monor, Lajosmizse, Soltvadkert, Kiskőrös, Kecel, Dusnok, Kiskunhalas, Jánoshalma, Bácsalmás, Kelebia, Röszke, Mórahalom, Kiskunmajsa, Kistelek, Kiskunfélegyháza, Bugac, Kecskemét, Tiszakécske

Nagykörös, Cegléd, Budaörs, Pécel, Gödöllő, Dunakeszi, Budakeszi, Szentendre, Dorog, Esztergom, Visegrád, Mátrafüred, Bátonyterenye, Salgótarján,Rudabánya, Szendrő, Edelény, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Ózd, Miskolc, Eger, Mezőkövesd, Füzesabony, Tiszafüred, Heves, Jászapáti, Kunhegyes, Újszász, Kisújszállás, Törökszentmiklós, Szolnok, Martfű, Tiszaföldvár, Túrkeve, Mezőtúr, Gyomaendrőd, Szarvas, Kunszentmárton, Csongrád, Abony, Nagykáta, Újszász, Jászberény, Jászfényszaru, Jászárokszállás, Lőrinci, Gyöngyös, Pásztó,Gyula, Sarkad

Békés, Mezőberény, Szeghalom, Berettyóújfalu, Biharkeresztes, Püspökladány, Karcag, Derecske, Nádudvar, Hajdúszoboszló, Debrecen, Balmazújváros, Hajdúböszörmény, Téglás, Hajdúhadház, Nyíradony, Újfehértó, Hajdúdorog, Mezőcsát, Polgár, Hajdúnánás, Tiszaújváros, Tiszavasvári, Tiszalök, Tokaj, Felsőzsolca, Szikszó, Szerencs, Sárospatak, Zalaszentgrót

Hévíz, Tapolca, Keszthely, Lenti, Zalakaros, Letenye, Nagykanizsa, Marcali, Böhönye, Fonyód, Balatonlelle,  Encs, Kisvárda, Nagyhalász, Vásárosnamény, Nyíregyháza, Mátészalka, Fehérgyarmat, Máriapócs, Nyírbátor, Nagykálló, Várpalota, Ajka, Herend, Mór, Kincsesbánya, Oroszlány, Kisbér, Tatabánya, Pannonhalma, Bábolna, Komárom, Tata, Pilisvörösvár, Bicske, Érd, Százhalombatta, Martonvásár, Százhalombatta, Gyál

Budapest egész területe:

Budapest 1. kerület, 2. kerület, 3. kerület, 4. kerület, 5. kerület, 6. kerület
Budapest 7. kerület, 8. kerület, 9. kerület, 10. kerület, 11. kerület, 12. kerület
Budapest 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület, 17. kerület, 18. kerület
Budapest 19. kerület, 20. kerület, 21. kerület, 22.kerület, 23. kerület
Nem működő CURL function.
Nem működő CURL function.

Írta: Kovács Dorina


Kecskemét XV. 15. kerület Budapest

Kecskemét XV. 15. kerület Budapest

Kecskemét, az Alföld sava borsa

 

Összegyűjtöttük az összes látnivalót, amelyet érdemes megnézni Kecskemét városában, amely Magyarországnak a mértani központja, így még Budapestről is könnyen megközelíthető.

Hírös város az aafődön Kecskemét,Ott születtem, annak öszöm könyerét. - írja egy versében Petőfi Sándor. Bár nem mindenki születhet Kecskemét városában, mindenkinek legalább egyszer érdemes ellátogatni a tolerancia városába.

A város azért kapta meg a tolerancia becenevet, mert öt különböző egyházi felekezetű egyház működik, amelyeknek a zűrös időkben is békésen sikerült egymás mellett létezniük. Még a város neve is érdekes, sokak számára nem világos, miért szerepel a kecske szó, Kecskemét település nevében. Az egyik legenda szerint a 13. század folyamán Szent Miklós püspök, a Barátok Templomának védőszentje kecskét ajándékozott mindenkinek, aki megtért a kereszténységbe. Ki tudja, igaz-e a történet vagy sem, legendaként elég érdekes.

Kecskemét Magyarország szívében fekszik, a Duna és a Tisza között, Budapesttől délre. A város ősi magját a kereskedelmi utak kereszteződése hozta létre. Kecskemét, kedvező helyszíneinek felhasználásával, gyorsan előkerült a környező városokból, mint adószedési és értékesítési pont. Kecskemét 1368-ban kapta meg a városi rangot. Bár Kecskemét még magyar viszonylatban sem tartozik a legnagyobb városok közé, mégis részt vehetünk egy bolygóközi utazásban, miközben élvezzük a város látványosságait.

Ez az űrutazás Lakatos Sándor Munkácsy-díjas szobrászművésznek köszönhető, aki naprendszerünk bolygóinak kicsinyített lenyomatait állította fel a város különböző pontjain, pontosan abban a sorrendben, ahogyan ténylegesen követik egymást.

A nap a Városháza keleti sarkánál, a Lestár térnél található meg, rövid sétával pedig a Merkúrnál, a Vénusznál, a Földnél és a Marsnál találhatjuk magunkat. Kovács E. Zoltán csillagász is részt vett a bolygók tervezésében. A pontos méretarányoknak köszönhetően a bronzból készült Nap könnyen megtalálható, a maga 41,8 cm átmérőjével.

Másrészt a Plútó nem lesz ilyen egyszerű, mivel olyan darabot kell keresnie, amely kisebb, mint a mák.

Ennek a nagyszerű turisztikai látványosságnak az alkotói az utolsó bolygót stílusosan helyezték el, a város Planetáriuma elé, így azok, akik kedvet kaptak egy kis űrutazáshoz, folytathatják útjukat, ezúttal modern eszközökkel.

Itt bármilyen csillagos eget vetíthetnek nekünk, bemutatva a Föld forgását, de az intézet valóban megismételheti a több tízezer évvel ezelőtti éjszakákat is. Érdemes sétálni a Planetáriumig, mivel Kecskemét mellett csak Svájcban és az USA-ban láthatunk hasonló látványosságokat. A szobrok helyszínei:

Nap, Merkúr, Vénusz, Föld, Mars - Lestár tér, Kossuth tér, a városháza mellett és előtt

Jupiter - Szabadság tér, a Hírös forráskút közelében. Szaturnusz - Hornyik János Hanga órabolt előtt. Uránusz - Irinyi utca, a Mezőgazdasági Szövetkezetek Háza előtt. Neptunusz - Irinyi utca. Plútó - Lánchíd utca, a Planetárium előtt. Az intergalaktikus kaland után itt nem csak térben, de még az időben, mivel ez Kecskemét legrégebbi épülete. Építése a 13. században kezdődött, de a munka a 15. század elejéig tartott. Ezt a gótikus stílusban, a tolerancia jegyében épített templomot a reformátusok és a katolikus hívek sokáig együtt használták. 1647 után a ferences rend szerzeteseinek kezébe került, így nevezte el a város Barátok Templomának. Mindenképpen említést és látogatást igényel a Cifrapalota is. Ezt a főtér közelében lévő épületet Márkus Géza tervezte 1902-ben, így nem tartozik a város legrégebbi épületei közé, de kétségkívül az egyik legszebb. Kecskemét izgalmas és szép város, aki teheti, legalább egyszer tegyen ott látogatást.

 

 

 

 

 

 



<-- Vissza a Kecskemét XV. 15. kerület Budapest blog oldalra!

További cikkek