Kiemelt Partnereink

Kárpittisztítás

Kárpittisztítás
Számítástechnikai partnereink
Külföldi partnerek
TANÁCSADÁS a következő településeken:

Budapest, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Debrecen Mosonmagyaróvár, Sopron, Fertőd, Kapuvár, Csorna, Győr, Pápa, Celldömölk, Sárvár, Kőszeg, Szombathely, Ják, Körmend, Szentgotthárd, Csepreg, Zalalövő, Vasvár, Jánosháza, Devecser, Ajka, Sümeg, Pécsvárad, Komló, Sásd, Dombóvár, Bonyhád, Bátaszék, Baja, Bácsalmás, Szekszárd, Tolna, Fadd, Paks, Kalocsa, Hőgyész, Tamási

Balatonboglár, Kaposvár, Csurgó, Nagyatád, Kadarkút, Barcs, Szigetvár, Sellye, Harkány, Siklós, Villány, Bóly, Mohács, Pécs, Szentlőrinc Andocs, Tab, Lengyeltóti, Simontornya, Enying, Dunaföldvár, Solt, Szabadszállás, Sárbogárd, Dunaújváros, Kunszentmiklós, Ráckeve, Gárdony, Székesfehérvár, Balatonföldvár, Siófok, Balatonalmádi, Polgárdi, Balatonfűzfő, Balatonfüred, Veszprém, Sátoraljaújhely Kárpittisztítás: 1. kerület, 2. kerület, 3. kerület, 4. kerület, 5. kerület, 6. kerület
Budapest 7. kerület, 8. kerület, 9. kerület, 10. kerület, 11. kerület, 12. kerület
Budapest 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület, 17. kerület, 18. kerület
Budapest 19. kerület, 20. kerület, 21. kerület, 22.kerület, 23. kerület
Nem működő CURL function.
Nem működő CURL function.

Írta: Kovács Dorina


Orrplasztika XXIII. 23. kerület Budapest

Orrplasztika XXIII. 23. kerület Budapest
Egy orrplasztikai beavatkozást követően a teljes felépülés körülbelül egy év alatt következik be. Első hangzásra valóban rengeteg időnek tűnhet, éppen ezért kisebb-nagyobb szakaszokra bontva mutatjuk be ezt a folyamatot. Ezek a gyógyulási szakaszok természetesen eltérőek lehetnek emberenként, de ha az átlagot nézzük, akkor egy évet vesz igénybe.     
  Amit az orrplasztikát követő felépülésről tudni kell
 
Egy orrplasztikai beavatkozást követően a teljes felépülés körülbelül egy év alatt következik be. Első hangzásra valóban rengeteg időnek tűnhet, éppen ezért kisebb-nagyobb szakaszokra bontva mutatjuk be ezt a folyamatot. Ezek a gyógyulási szakaszok természetesen eltérőek lehetnek emberenként, de ha az átlagot nézzük, akkor egy évet vesz igénybe.     
 
A gyógyulási folyamatról   

A plasztikai beavatkozást követő egy hét után távolíthatjuk el a sínt az orrunkból, szerencsésebb esetben már nem is látszódnak észrevehető jelek. Előfordulhat, hogy a szem alatt kisebb-nagyobb zúzódások keletkeznek, ezek akár 2 hétig is látszódhatnak. 14 nap után az arcunk már lelappad, eltűnik a duzzadás.  3-4 hét után pedig folytathatjuk szinte minden megszokott tevékenységünket, ideértve a futást, úszást és kerékpározást is. Másfél hónap elteltével pedig a csontok stabillá válnak, ennek köszönhetően akár a súlyemeléshez is visszatérhetünk, újra viselhetünk szemüveget és könnyedén tudunk orrot fújni is. Akár fél évnek is el kell telnie ahhoz, hogy az orr és a rajta lévő bőr ismét egészségessé váljon, és újra összhangban legyen. 1 év múlva pedig az orrunk elnyeri végső alakját, ami már nem lesz érzékeny minden kis impulzusra.
 
Vajon fel lehet gyorsítani a gyógyulás fázisait?

Természetesen a válasz igen. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy az orvosunk utasításait kövessük, és helyen betartsuk azokat. Való igaz, rengeteg plasztikai beavatkozással kapcsolatos cikk kering az interneten, de a legfontosabb, hogy a műtétet elvégző orvosra hallgassunk, hiszen ő az, aki ismeri az operáció minden egyes kis részletét. A műtétet követően pontos utasításokat kapunk, hogy milyen gyógyszereket kell szednünk, milyen időközönként és mennyit. Ezen felül a sebész tájékoztatást nyújt arról, hogy hogyan kell kezelnünk a sebeket, ami azért fontos, hogy ne alakuljanak ki fertőzések. Elengedhetetlen, hogy az operációt követő kontrollon megjelenjünk, hiszen csak mi tudjuk, hogy mit érzünk. A plasztikai sebész csupán kívülről látja a dolgokat. Éppen ezért figyelni kell a testünkre, és ha esetlegesen azt érezzük, hogy valami nincs rendben a műtét óta, azonnal konzultálni kell az orvosunkkal.
 
Mire figyeljünk oda a műtétet követően?

Az orrplasztikát követő időszakban nem javasolt az oldalunkon aludni, hiszen egyrészt kényelmetlen, másrészt pedig megnő a gyógyulási folyamat időtartama, mert további zúzódások, duzzanatok keletkeznek ezáltal. Erre kiváló megoldás, ha néhány párnát egymásra helyezünk, melyek alátámasztják a fejünket, de akár egy utazó párna is kiváló megoldás lehet. Így tudjuk emelt állapotba helyezni a fejünket, amely 6 hétig javasolt.

A műtétet követő 3 napban hideg borogatás segítségével csökkenthetjük a duzzanatot. Fontos, hogy ne közvetlenül az orrunkra helyezzük ezt, csupán óvatosan az arcunkra kell tenni, hogy ne mozduljanak el a csontok, vagy porcok. A pihenés is fontos szerepet játszik a folyamatban, hiszen a testünk energia segítségével tudja meggyógyítani önmagét, ezért létfontosságú, hogy ne terheljük magunkat. Sajnos a műtét után kissé tompának érezhetjük magunkat, ami megnehezíti az elalvást, de mindenképp pihenjünk.           

A táplálkozásra is ügyelni kell, hiszen egy kiegyensúlyozott étrend is elősegíti a gyógyulási szakaszokat. A bőr, izom, porc és vér alapvető építőeleme a fehérje. Éppen ezért a diófélék, húsok, tojás, joghurtok, halak és más fehérjegazdag ételek fogyasztása kifejezetten javasolt. Mindezek bevitele hozzájárul az orr és a benne található sérült szövetek helyreállításában. Az A- és C-vitamin fogyasztása szintén elengedhetetlen faktor, hiszen immunerősítő hatással bírnak.

Ezeket figyelembe kell venni, hogy minél előbb meggyógyuljunk. Kiváló szakembereink pedig rendelkezésére állnak ezzel kapcsolatban!
 

<-- Vissza a Orrplasztika XXIII. 23. kerület Budapest blog oldalra!

További cikkek