Kiemelt Partnereink

Kárpittisztítás

Kárpittisztítás
Számítástechnikai partnereink
Külföldi partnerek
TANÁCSADÁS a következő településeken:

Budapest, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Debrecen Mosonmagyaróvár, Sopron, Fertőd, Kapuvár, Csorna, Győr, Pápa, Celldömölk, Sárvár, Kőszeg, Szombathely, Ják, Körmend, Szentgotthárd, Csepreg, Zalalövő, Vasvár, Jánosháza, Devecser, Ajka, Sümeg, Pécsvárad, Komló, Sásd, Dombóvár, Bonyhád, Bátaszék, Baja, Bácsalmás, Szekszárd, Tolna, Fadd, Paks, Kalocsa, Hőgyész, Tamási

Balatonboglár, Kaposvár, Csurgó, Nagyatád, Kadarkút, Barcs, Szigetvár, Sellye, Harkány, Siklós, Villány, Bóly, Mohács, Pécs, Szentlőrinc Andocs, Tab, Lengyeltóti, Simontornya, Enying, Dunaföldvár, Solt, Szabadszállás, Sárbogárd, Dunaújváros, Kunszentmiklós, Ráckeve, Gárdony, Székesfehérvár, Balatonföldvár, Siófok, Balatonalmádi, Polgárdi, Balatonfűzfő, Balatonfüred, Veszprém, Sátoraljaújhely Kárpittisztítás: 1. kerület, 2. kerület, 3. kerület, 4. kerület, 5. kerület, 6. kerület
Budapest 7. kerület, 8. kerület, 9. kerület, 10. kerület, 11. kerület, 12. kerület
Budapest 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület, 17. kerület, 18. kerület
Budapest 19. kerület, 20. kerület, 21. kerület, 22.kerület, 23. kerület
Nem működő CURL function.
Nem működő CURL function.

Írta: Kovács Dorina


Takarítás I. 1. Kerület Budapest

Takarítás I. 1. Kerület Budapest
Mire ügyeljünk takarításkor

A takarítás egyik legfontosabb része a penészmentesítés: sok penésszel találkozhatunk nemcsak a konyhában, hanem a fürdőszobában is. Utóbbi a legpenészgyanúsabb hely egy lakásban, mivel a gombák számára ideálist táptalajt nyújt a nedvesség. Te milyen gyakran ellenőrzöd a felületeket a penészgombák miatt? A Mindbodygreen összegyűjtötte a legfontosabb információkat. Miért pont a fürdőszobában található a legtöbb penész?

Mivel a penészspórák két dolgot használnak a növekedéshez (táplálékot és nedvességet), ezért nem meglepő, hogy a fürdő lehet a leginkább érintett terület. A gombák - por, bőrsejtek és egyéb szerves részecskék formájában - itt rengeteg tápláléklehetőséget találhatnak, ha nem figyelünk eléggé és nem távolítjuk el őket időben. Ami a nedvességet illeti, a zuhanyzó, a kád, a mosdó és a WC is bőven rejt vizet a penész számára. A penészspóra akár 24-48 óra alatt is növekedésnek indul és a kolónia kialakulása után megkezdődik a spórák kibocsátása az egész térben, ami rossz beltéri levegőminőséghez és a felületek szennyeződéséhez vezethet, ráadásul annak az esélyét is növeli, hogy további penészproblémák alakuljanak ki a helyiségben. Ezért is nagyon fontos, hogy takarításkor kiemelten figyeljünk a fürdőszoba bizonyos részeire.

Hol találunk penészt a fürdőben?

Bizonyos területek fokozottan hajlamosak a penészgombásodásra, ezért az ellenőrzés során kiemelten fordítsunk figyelmet ezekre a területekre:

1) WC-tartály
Fél perc alatt át tudjuk vizsgálni ezt a részt, csak annyit kell tennünk, hogy felemeljük a WC fedelét, és ránézünk a tartály és a fedél belsejére is. Amennyiben penészt látunk, az arra is utalhat, hogy nagyobb probléma lehet a ház egyéb részein is. A WC-tartály fedele nehéz, és bár nem hermetikusan zárt, nem sok levegő cserélődik ki rajta keresztül. Ha penész kezd el nőni a tartály belsejében, az többnyire azt jelenti, hogy a levegőben elég sok spóra van a kolónia növekedéséhez.

2) A mosogató alatt
A mosogatóink alját nem túl gyakran vesszük szemügyre közelről, így ha például szivárgás jelentkezik ott, a penész gond nélkül növekedhet, mielőtt felfedeznénk. A penészgomba néha évekig észrevétlen marad, a probléma tovább nő, akár az egész lakásban elterjedhet és potenciálisan hatással lehet a lakók egészségére. Ha ezt szeretnénk megakadályozni, alaposan világítsuk át egy zseblámpa segítségével a fürdőszobai mosdókagyló alatti teljes teret. Keressük meg a penészedést okozó problémákat; a szivárgó vízcső ezek közé tartozik például.

<-- Vissza a Takarítás I. 1. Kerület Budapest blog oldalra!

További cikkek